Αναζήτηση:
ΝΕΑ Big fonts Small fonts Normal fonts Print Page Send page
28/12/2013 - Βελτίωση της όρασης σε ασθενείς με Κερατόκωνο

Σε πρόσφατο συνέδριο παρουσιάσαμε, για πρώτη φορά παγκόσμια, την πιο αποτελεσματική μέθοδο για την βελτίωση της όρασης στον κερατόκωνο. Χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό σύγχρονων τεχνολογιών επιτυγχάνουμε να δώσουμε σχεδόν φυσιολογική ποιότητα όρασης σε ασθενείς με μέσου βαθμού κερατόκωνο.
Η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί με εξίσου καλά αποτελέσματα και σε περιπτώσεις προβλημάτων όρασης που οφείλονται σε επεμβάσεις με παλαιότερη τεχνολογία.

ACRA (Advanced Corneal Regularisation Approach)

Η μέθοδος αποσκοπεί στη βελτίωση της όρασης σε ασθενείς με κερατόκωνο και (και σε άλλες περιπτώσεις ανώμαλου κερατοειδή).

Έιναι ιδανική για ασθενείς με μέσου βαθμού κερατόκωνο, που έχουν ανεπαρκή όραση με τα γυαλιά και δεν μπορούν να φορέσουν ειδικούς φακούς επαφής.

Πρόκειται για δική μας επινόηση και αποτελεί εξέλιξη παλαιότερων μεθόδων. Εδώ, αφού αναλύσουμε και καταγράψουμε την παραμόρφωση που προκαλεί ο ανώμαλος κερατοειδής στο φώς που μπαίνει στο μάτι (corneal wavefront), επιλέγουμε με ακρίβεια την επιθυμητή μορφή του κερατοειδή.
Ένα νέου τύπου Laser διαμορφώνει το επιθυμητό σχήμα στην επιφάνεια του κερατοειδή, αποφεύγοντας να διορθώσει οτιδήποτε δεν είναι απαραίτητο.

Μετά απο αυτό το στάδιο εφαρμόζουμε επιταχυνόμενη διασύνδεση κολλαγόνου (Accelerated Corneal Crosslinking) με σκοπό την σκλήρυνση του κερατοειδή.

Τα αποτελέσματα αυτής της μεθόδου είναι εντυπωσιακά και σαφώς ανώτερα απο παλαιότερες μεθόδους.
Οι ασθενείς μας με κερατόκωνο επιτυγχάνουν βελτίωση της οπτικής τους οξύτητας κατά 50%, κάτι που σημαίνει ότι μπορούν πλέον να φορέσουν γυαλιά με ικανοποιητική ποιότητα όρασης. Επίσης άλλοι ασθενείς με κακή ποιότητα όρασης απο άλλες επεμβάσεις μπορούν να βοηθηθούν σημαντικά.

Αντιμετώπιση ιδιαίτερων περιστατικών στη διαθλαστική χειρουργική και τη χρήση Corneal Wavefront, Crosslinking & Fempto Laser.


« Πατήστε εδώ για να επιστρέψετε στην προηγούμενη σελίδα

 
Copyrights © Lasereye - D. Alexopoulos 2020. All rights reserved.