Αναζήτηση:
ΘΕΡΑΠΕΙΑ CROSSLINKING Big fonts Small fonts Normal fonts Print Page Send page

Πρόκειται για την πιό σύγχρονη μέθοδο αντιμετώπισης του κερατοκώνου.

Με τη θεραπεία αυτή το μαλακό κολλαγόνο του κερατοειδή σκληραίνει κατά 300% και έτσι ανακόπτεται η εξέλιξη του κερατοκώνου. Στους  περισότερους μάλιστα ασθενείς ο ανώμαλα κυρτωμένος κερατοειδής επανέρχεται ελαφρά σε ένα πιο φυσιολογικό σχήμα.

Η μέθοδος συνίσταται στην αλληλεπίδραση υπεριώδους φωτός με τη βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη), η οποία έχει ενσταλλαχθεί στον κερατοειδή με τη μορφή κολλυρίου. Αυτό προκαλεί τη δημιουργία ισχυρών δεσμών ανάμεσα στίς ίνες του κολλαγόνου του κερατοειδή.

Η θεραπεία είναι τελείως ανώδυνη και ασφαλής και πρέπει να εφαρμόζεται το νωρίτερο δυνατό απο τη διάγνωση του κερατοκώνου ή σε οποιαδήποτε ένδειξη επιδείνωσής του.
 
Η διασύνδεση του κολλαγόνου ενώ σταθεροποιεί τον κερατοειδή και ανακόπτει την εξέλιξη της πάθησης, δεν βελτίωνει την όραση. Για να πετύχουμε έστω και μικρή βελτίωση της όρασης τη συνδυάσουμε με περιορισμένης έκτασης θεραπεία με LASER η οποία γίνεται λίγα λεπτά πριν απο τη διασυνδεση.
 

Crosslinking σε συνδυασμό με περιορισμένης έκτασης επιφάνειακή φωτεκτομή

Η διασύνδεση του κολλαγόνου (cross linking) σταθεροποιεί τον κερατοειδή και ανακόπτει την εξέλιξη του κερατοκώνου, αλλά δεν βελτιώνει ουσιαστικά την όραση των ασθενών.

Σε πολλές περιπτώσεις μπορούμε να συνδυάσουμε αυτή τη θεραπεία με περιορισμένης έκτασης laser, με τη μορφή επιφανειακής θεραπείας επιτυγχάνοντας και αξιοσημείωτη βελτίωση της όρασης του ματιού με κερατόκωνο.
 

Αccelerated Crosslinking

Το τελευταίο διάστημα εφαρμόζουμε την πιο σύγχρονη μέθοδο διασύνδεσης κολλαγόνου, για την αντιμετώπιση του κερατοκώνου.

Η θεραπεία γίνεται με ενέργεια 10 φορές υψηλότερη απο την κλασσική μέθοδο και ολοκληρώνεται σε 18 λεπτά αντί της 1 ώρας. Αυτό είναι πια δυνατό χάρη στην χρήση νέων διαλυμάτων ριβοφλαβίνης ταχείας διάχυσης και νέων πηγών εκπομπής UV.

Η εξέλιξη αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε διασύνδεση κολλαγόνου και σε ασθενείς με λεπτότερο κερατοειδή (κάτω απο 400μ), που στο παρελθόν αποκλείαμε από τη θεραπεία.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ VIDEOS
Πατήστε στις μικρογραφίες παρακάτω
Βελτίωση όρασης κερατόκωνου
Βελτίωση όρασης κερατόκωνου
 
Copyrights © Lasereye - D. Alexopoulos 2020. All rights reserved.