Αναζήτηση:
LASIK Big fonts Small fonts Normal fonts Print Page Send page

Kερατοσμίλευση με Laser

Στην μέθοδο αυτή, που αποτελεί το 90% των διαθλαστικών επεμβάσεων που γίνονται σήμερα, το Laser εφαρμόζεται στο στρώμα του κερατοειδή, αφού πρώτα ανασηκωθεί αυτόματα ένα προστατευτικό λεπτό στρώμα ιστού.

Η διαδικασία είναι σύντομη (5 λεπτά για κάθε μάτι) και τελείως ανώδυνη. Το Lasik απαιτεί λίγο χρόνο για επούλωση και δεν προκαλεί σοβαρή ενόχληση. Οι ασθενείς επιστρέφουν στο σπίτι μέσα σε 1 ώρα και μπορούν να εργασθούν από την επόμενη μέρα. Η όραση είναι πολύ καλή από το πρώτο κιόλας 24ωρο και βελτιώνεται συνεχώς για τις επόμενες εβδομάδες.

Ένα από τα πλεονεκτήματα του Lasik είναι η σταθερότητα του αποτελέσματος στον χρόνο, ιδιαίτερα στην χαμηλή και μέση μυωπία. Ένα άλλο πλεονέκτημα του Lasik αποτελεί η δυνατότητα συμπλήρωσης της θεραπείας, σε περίπτωση που η αρχική διαθλαστική ανωμαλία δεν διορθώθηκε πλήρως. Η πιθανότητα να συμβεί αυτό είναι περίπου 10% για μυωπία -6.00 και η συμπληρωματική διόρθωση γίνεται τουλάχιστο 3 μήνες μετά την αρχική θεραπεία.

Το Lasik μπορεί να εφαρμοστεί σε μυωπία έως -12.00, αστιγματισμό έως 5 και υπερμετρωπία έως + 5 διοπτρίες (εφ'όσον το επιτρέπει το πάχος του κερατοειδή).

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Πατήστε στις μικρογραφίες παρακάτω
εικόνα 1: Lasik
 
Copyrights © Lasereye - D. Alexopoulos 2020. All rights reserved.