Για πόσο καιρό μετά το Laser πρέπει να παρακολουθούμαι?
H συνήθης παρακολούθηση είναι για 1 έτος και είναι δωρεάν.
H συνήθης παρακολούθηση είναι για 1 έτος και είναι δωρεάν.
Στη χώρα μας υπάρχουν πολλά διαθλαστικά κέντρα, τα περισσότερα από τα οποία είναι αξιόλογα. Αυτό που έχει σημασία και τελικά κάνει τη διαφορά είναι η εμπειρία και προσωπική φροντίδα του Χειρουργού Οφθαλμίατρου που θα αναλάβει τη θεραπεία. Η προεγχειρητική μελέτη πρέπει να γίνεται από τον [...]
Αν είστε κάτω από 45 ετών δεν υπάρχει πρόβλημα. Μετά την ηλικία αυτή ένας συμβιβασμός είναι να αφήσουμε λίγη μυωπία στο ένα μάτι (0,50-1,25 D). Αυτό δίνει ικανοποιητική κοντινή όραση Kαι έτσι η ανάγκη για γυαλιά πρεσβυωπίας περιορίζεται μόνο σε πολύ «δύσκολες» περιπτώσεις.
Η πρεσβυωπία αντιμετωπίζεται είτε με τη μέθοδο Lasik ή με τη μέθοδο αντικατάστασης του κρυσταλλοειδή φακού. Και στίς δύο μεθόδους η θεραπεία βασίζεται στη δημιουργία χαμηλής μυωπίας στον δευτερεύοντα οφθαλμό, κάτι που ελάχιστα επηρεάζει τη μακρινή όραση, αλλά μειώνει την ανάγκη για γυαλιά διαβάσματος κατά [...]
Το Femto Lasik είναι για εμάς ο μόνος τρόπος που πρέπει να γίνεται η επέμβαση σήμερα. Η ακρίβεια, προβλεψιμότητα και ασφάλεια της μεθόδου είναι ασύγκριτα μεγαλύτερη απο τη χρήση του μηχανικού μικροκερατοτόμου.
Πολύ μικρό πάχος κερατοειδή μπορεί να σημαίνει ότι δεν είναι ασφαλές να υποβληθείτε σε Laser. Επίσης το πάχος του κερατοειδή (σε συνδυασμό με το είδος και το μέγεθος του διαθλαστικού προβλήματος) καθορίζει συχνά τη μέθοδο θεραπείας.
Με την πρόοδο της τεχνολογίας είναι εφικτή η μέτρηση και η διόρθωση όλων των διαθλαστικών ανωμαλιών του ματιού (wavefront guided ablation). Η τελική όραση που προκύπτει είναι σε κάποιες περιπτώσεις ανώτερη ποιοτικά από την συνηθισμένη "φυσιολογική" όραση. Υπάρχουν όμως όρια που έχουν σχέση με την [...]
Παρά το γεγονός ότι όλα τα Εxcimer Laser έχουν την ίδια αρχή λειτουργίας, τα νεώτερα μοντέλα υπερτερούν σαφώς στην ποιότητα του τελικού αποτελέσματος και στις θεραπευτικές δυνατότητες. Αυτό δεν αφορά τόσο την ακριβή διόρθωση του διαθλαστικού προβλήματος, όσο την ποιότητα της όρασης και την ασφάλεια [...]
Η εφαρμογή του Excimer Laser στην Οφθαλμολογία άρχισε το 1983 για θεραπευτικούς σκοπούς. Από το 1986 ξεκίνησε η χρήση του στην διαθλαστική χειρουργική. Η μέθοδος Lasik χρονολογείται από το 1991. Κάθε χρόνο γίνονται περίπου 4 εκατομμύρια επεμβάσεις στον κόσμο.
Το Laser δεν πρέπει να γίνει κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Μελλοντική εγκυμοσύνη είναι καλό να αρχίσει τουλάχιστον 3-6 μήνες μετά το Laser. Κατά τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης συχνά εμφανίζεται μικρός βαθμός μυωπίας, που συνήθως αποκαθίσταται αργότερα.